Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

Αυγουστιάτικες Αναζητήσεις ..

Κάθε Αύγουστος κρύβει μέσα του μια βαθιά ανησυχία..Μια μυστική μελαγχολία ..Κάτι περιμένουμε και δεν έρχεται..Κάτι που έχουμε και θέλουμε να το αλλάξουμε..Κάτι που θέλουμε να πούμε και το αναβάλλουμε..Τίποτα όμως δεν κινείται ολόγυρα..Μια σιωπή σαγηνεύει τις ψυχές...Φόρεσε και η νύχτα το κατάμαυρο φόρεμα της και χορεύει στους ρυθμούς της καρδιάς..

'' Με αυτά που κάνεις όμως δεν προχωράς μπροστά'' μου είπε μια φιλική φωνή τσακίζοντας μια από αυτές τις ήσυχες και αγαπημένες καλοκαιρινές νύχτες του Αυγούστου .. Δεν απάντησα τίποτα.. Το ξέρω καλά ότι το όνομα και η μορφή σου είναι μια πληγή για όλους όσους με ξέρουν καλά.. Πόσο παραπάνω όταν είναι ακόμα ανοιχτή...

Δεν θέλω να αλλάξω όμως τίποτα προς το παρόν.. Περνούν οι μήνες από πάνω μου και τρέμω στην ιδέα μήπως δεν προλάβω να πω ή να κάνω κάτι που θέλω μαζί σου.. Βλέπεις , στο συγκεκριμένο προϊόν δεν έχουν βάλει ακόμα ημερομηνία λήξης !!

Όσο για αυτά που μετρούσαν ως βάση εκκίνησης κάποτε .. ούτε λόγος ! Με βλέπουν όμως οτι προσπαθώ .. Προσπαθώ να το κρατήσω επιδερμικά , προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι μπορώ πολύ άνετα να το κάνω και αυτό .. Άραγε συμπεριφέρομαι όσο παράλογα σκέφτομαι ?Γελούν και άλλοι μαζί μου εκτός από εμένα ?

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την αποχώρηση. Ανάμικτα τα συναισθήματα πλέον. Κουράστηκα πολύ τώρα τελευταία , δεν με χωρά ο τόπος .Αυτά , που εδώ και χρόνια είναι ίδια ,μοιάζουν τόσο παρωχημένα .. τα βαρέθηκα πια! Ακόμα μια συνήθεια που με τα χρόνια έγινε κομμάτι της ζωής μου..αναγκαστικά αγαπημένη και γνώριμη γεύση που μουδιάζει το στόμα πότε από πίκρα και πότε από τα γέλια ... ENOUGH !

''Έχεις γίνει ανάγκη για την ζωή του.. για την ύπαρξή του, δίνεις ουσία στις άνοστες μέρες που μετρούσαν μέχρι πριν αυτοκαταστροφικά..! '' Φοβάμαι να είναι αλήθεια όλα αυτά.. Το έχω δει το έργο και δεν μου κάνει..Δεν είμαι εγώ εκεί ,πάνω στην σκηνή στο έργο που ανεβάζεται..Δεν μπορώ να ζήσω ότι με πονάει και δεν με αφήνει να αναπνεύσω..Μακάρι να είναι να είναι ψέμα .. Μακάρι να πέσει η αυλαία του παραλογισμού με τον λιγότερο πόνο..

'' Καλημέρα Μάγισσα μου ! ''